Top serii de carti ideale pentru copii si scolari cu varsta intre 6 si 9 ani

Top serii de carti ideale pentru copii si scolari cu varsta intre 6 si 9 ani

La acest interval de varsta, puteti gasi o gama larga de carti, intrucat chiar daca nu poate citi copilul la inceput, poate asculta parintele citindu-i. De asemenea, sunt binevenite cartile speciale pentru primele lecturi, cu litere mari si poze multe.

Colectia Invat sa citesc! de la editura Gama este prima pe care o recomand, este usor de citit pentru copii care abia au invatat literele, invatatoarea fiului meu chiar le-a recomandat copiilor inca din clasa pregatitoare, noi le-am cumparat pe toate si le vom da mai departe si surioarei mai mici. Este pe nivele de dificultate, de la 0 la 3.

Fiecare fragment este prezentat in doua variante: cu majuscule si imagini ajutatoare pentru prescolari, dar si cu litere mari si mici de tipar, pentru cei care vor sa exerseze cititul cursiv.

Carti copii scolari

Jurnalul unui pusti

Este o serie de romane pentru copii care a prins foarte bine inca de la varste mici. Baiatul meu a citit prima carte in clasa I, si sunt volume destul de groase, de peste 200 de pagini fiecare. Dar au si foarte multe desene printre fragmentele de text, este foarte usor de citit si amuzanta. Nu va mai spun de mandria de sine a copilului ca a citit carti atat de mari/ groase inca din clasa I.

Carti copii scolari

Toate cartile scrise de Ioana Chicet-Macoveiciuc (Printesa urbana) le recomand. Cartile ei sunt asa de frumos scrise, cu drag de copii, duioase, amuzante si minunat ilustrate. Cateva potrivite pentru grupa de varsta 6-9 ani, sau peste: Prima zi de scoala a Mirei (carte scrisa special pentru copiii care invata sa citeasca singuri), Iubim sa calatorim, Ema si Eric descopera Romania, carte de calatorie cu aventuri, Caietul.Roman mic pentru fetitele care cresc mari.

Carti copii scolari

Tup. Imposibil e doar un cuvant scrisa de Alex Donovici, precum si restul cartilor din seria Tup. Alex Donovici scrie absolut minunat. Eu nu pot sa le citesc copiilor fara sa imi dea lacrimile.

Carti copii scolariHarry Potter si piatra filosofala si restul volumelor Harry Potter scrise de JK Rowling. Nu puteam sa nu le mentionez, nu ai cum sa dai gres cu ele daca ai nevoie de un cadou, sunt timeless, toti copiii le iubesc, dar si adultii deopotriva.

Carti copii scolari

Eroina Clementina de Sara Pennypacker, precum  si celelalte 2 volume din serie. Sunt foarte usor de citit, despre o fetita buclata si vesela, care vede lucrurile mereu din perspectiva binelui si care intra in tot felul de incurcaturi amuzante.

Carti copii scolariPoate te intereseaza si „Idei de cadouri si jucarii pentru baieti

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

eTestaT.ro
Logo