Carti pentru copii cu varsta intre 3 si 6 ani si carti pentru adaptarea la gradinita

Carti pentru copii cu varsta intre 3 si 6 ani si carti pentru adaptarea la gradinita

Una dintre cele mai frumoase perioade ale copilariei este in aceasta categorie de varsta. Profitati de momentele petrecute impreuna si faceti loc si cartilor. Acum copiii inteleg mai bine naratiunea, au mai multa rabdare sa asculte si pun intrebari despre personaje. 

Tot in aceasta perioada se incepe si gradinita, asa ca povesti cu si despre gradinita citite cu copilul inainte, il ajuta foarte mult sa inteleaga despre ce este vorba la gradinita si sa vada si emotiile prin care trec personajele.

Cartea Fram la gradinita scrisa de Irina Forgaciu, pregateste copiii inca din prima zi de gradi, si urmareste personajul principal cu toate emotiile si situatiile prin care trece acolo de-a lungul timpului. Cartea are si o parte dedicata parintilor, cu sfaturi practice pentru a face adaptarea mai usoara pentru toti.

carti copii

De asemenea, tot pentru adaptarea la gradinita, o carte frumos scrisa, recomandata copiilor de la 2 ani, care le da curaj ca se vor descurca fara mami si tati, dar totodata vad si emotiile prin care trece personajul principal in prima zi de gradinita, este cartea Eric merge la gradinita, de Ioana Chicet-Macoveiciuc.

carti copii

Tudor la Gradinita Montessori, de Karine Surugue si Delphine Soucail, descrie in amanunt ziua unui copil care merge la gradinita Montessori, lucru confirmat si de cativa parinti cu care am discutat si care isi duc copiii la acest tip de gradinita. Mi se pare minunat sa ii poti citi copilului si sa stie dinainte la ce sa se astepte cand va merge si el la gradinita.

carti copii

Te iubesc orice ai face, de Ioana Chicet-Macoveiciuc, este o carte duioasa, care le confirma copiilor, iar si iar, ca sunt iubiti orice ar fi. Ne este foarte draga, iar de cand a aparut cartea, aceste vorbe, “Te iubesc orice ar fi” sau “Te iubesc orice ai face” au ramas cu noi zilnic. 

carti copii

O familie vesela, de Silvia Colfescu. Aici poate sunt putin subiectiva, fiindca este cartea copilariei mele, primita in dar de-un Craciun. Chiar ma mai gandeam la ea din cand in cand de-a lungul anilor si imi propusesem sa o caut pe la anticariat candva. Deci cu atat mai mare mi-a fost bucuria cand am vazut-o tiparita din nou in 2019. Pe undeva cred ca am avut si eu o contributie, stiti legea atractiei? :)) Dar aceasta este o alta poveste.

Minunata carte este despre 2 soricei, frate si sora, care isi doresc sa o ajute pe bunica si sa faca treaba in casa cand aceasta pleaca la piata. Ce a iesit, descoperiti impreuna cu copiii. De asemenea, este foarte frumos ilustrata.

carti copiiOrice carte (sau toate) din seria Pettson si Findus, de Sven Nordqvist. In Suedia si peste tot in lume, aceasta serie este un adevarat fenomen. Oricine a auzit de batranul fermier Pettson si motanul sau vorbaret, Findus. Daca nu ii stiti inca, puteti incepe cu aceasta:

carti copii

Impreuna – Solutii de joaca si iubire la problemele mari si mici, de Ioana Chicet-Macoveiciuc. Posibil sa par o moara stricata, tot repetand cat de minunat scrie Ioana, si cum absolut toate cartile ei pentru copii sigur ii vor cuceri pe cei mici (si pe vei mari deopotriva), insa acesta este adevarul, o sa continui sa o recomand. 

carti copii

 

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

eTestaT.ro
Logo