Formular de localizare al pasagerilor (PLF), disponibil de azi si in Romania

Incepand de luni, 20 decembrie 2021, toti romanii care se intorc din calatorii internationale vor avea oligativitatea sa prezinte un formular de localizare digilat (PLF) inainte de a intra in tara sau la maxim 24 de ore dupa. Formularul este disponibil de astazi (19 decembrie 2021) pe platforma plf.gov.ro.

Formular de localizare se poate completa online, fara a avea obligativitatea de al tipari si poate fi descarcat si pe telefonul mobil. Acesta este citi automat si in dispozitivele politistilor de frontiera, iar autoritatile promit ca verificarea acestuia nu va creste timpii de asteptare de la frontiera.

Formular de localizare

„Formularul digital este un instrument foarte util, simplu de utilizat de toate persoanele, insa in spate are o serie de interconectari complexe cu sistemul informatic al Politiei de Frontiera, cu aplicatia Coronaforms care realizeaza managementul persoanelor infectate, dar si cu evidenta persoanelor”, a explicat, sambata, Catalin Chirca, purtatorul de cuvant al Serviciului de Telecomunicatii Speciale

„Dupa citirea automata a acestor date, in aplicatia Politiei de Frontiera, in interval de cateva secunde, politistul primeste confirmarea existentei sau inexistentei formularului digital de intrare in Romania”, a spus Fabian Badila, purtator de cuvant al Politiei de Frontiera. 

„Subliniez ca, in situatia in care se constata ca persoana care s-a prezentat in punctul de frontiera nu a completat formularul digital, i se permite intrarea in tara, dar are obligatia legala sa completeze acest PLF in termen de 24 de ore. Nerespectarea acestei obligatii de a completa formularul digital de intrare in Romania se sanctioneaza cu amenda de la 2.000 la 3.000 de lei”, a mai adaugat comisarul-sef Fabian Badila.

Ce reprezinta acest formular de localizare a pasagerilor

Formularul PLF contine informatii pe care calatorii de completeaza ce pot fi folosite de toate autoritatile publice din tarile de destinatie in scopul de a-i contacta rapid si de a proteza sanatatea pasagerilor si a contactilor acestora, dar si pentru a preveni raspandirea bolii.

Italia, Malta, Grecia, Belgi, Maria Britanie, sau Slovenia solicitau deja pasagerilor sa completeze un astfel de formular inainte de sosirea in tara.

Ce contine formularul de localizare?

  • Numele si prenumele, datele de identificare si de contact.
  • Tara, regiunea si localitatea de unde calatoreste spre Romania, inclusiv cele tranzitate.
  • Localitatea si adresa de destinatie in Romania.
  • Mijlocul de transport cu care calatoreste spre Romania, inclusiv cele tranzitate.
  • Data intrarii in Romania.
  • Datele minorilor insotitori, daca este cazul.

Vezi si alte articole din acceasi categorie de Stiri.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

eTestaT.ro
Logo