Cel putin 3000 de lei prima de casare. Un nou program Rabla local din 1 Iulie

Cel putin 3000 de lei prima de casare. Un nou program Rabla local din 1 Iulie 2022

Cum functioneaza Rabla local?

 „Cel putin 3.000 de lei prima de casare, fara obligatia de a fi cumparate masini noi”. A declarat Tanczos Barna intr-un interviu.

Noul program Rabla local este setat sa inceapa din 1 iulie, iar ce isi caseaza masina mai veche de 15 ani poate ptimi o prima de casare de de cel putin 3000 de lei, fara sa aibe oblicativitatea de a cumapra un autovehicul nou.

„Venim cu inca un program care va porni pe 1 iulie daca totul merge bine si reusim sa ne intelegem cu autoritatile publice locale. Un program „Rabla” local care va scoate sute de mii de masini vechi din circulatie. Vom asigura o prima de cel putin 3.000 de lei pentru masinile casate fara obligatia de a fi cumparate masini noi”, a mentionat Tanczos.

„Azi dimineata am avut o discutie cu domnul ministru Cseke despre reteaua nationala de statii de incarcare. Aici, vestile bune vin si din partea Ministerului Dezvoltarii, pentru ca de acolo vor fi finantate peste 15.000 de statii de incarcare pana in 2026, prin Planul National de Redresare si Rezilienta.

Rabla local

Rabla local

Oficialul a adaugat ca, pe termen mediu si lung, va fi nevoie de foarte multe statii de incarcare pentru masini electrice in zonele rezidentiale, iar autoritatile au un plan bine stabilit in vederea dezvoltarii acestei industrii.

„Eu sunt convins de faptul ca va fi nevoie, pe termen mediu si lung, de foarte multe statii in zona rezidentiala, unde in timpul noptii, in parcarile de langa blocuri pot fi incarcate masinile electrice.

Avem o viziune foarte clara si un plan foarte bine gandit de sustinere a acestei industrii, a acestei revolutii prin care parcul auto din Romania va fi schimbat radical in cativa ani”, a afirmat ministrul Mediului.

Vezi si alte Aticole Similare.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

eTestaT.ro
Logo