7 Beneficii ale propolisului

User Rating: Be the first one!

7 Beneficii ale propolisului

Albinele polenizeaza florile, legumele si toate fructele, transportand polenul de la planta la planta, importanta lor pentru omenire fiind indispensabila.

Ce este propolisul?

Albinele, pe langa miere, polen sau ceara, produc propolisul care este o rasina compusa din ceara, saliva, seva si diverse produse botanice colectate de acestea din mediul inconjurator. 

Inca din cele mai vechi timpuri propolisul a fost utilizat ca medicament si este cunoscut in mod traditional pentru combaterea racelilor si a gripei, beneficiile sale pentru sanatate fiind infinit mai vaste. 

Azi  tot mai multe produse pe baza de propolis, precum mierea cu propolis sau bomboanele / acadelele pentur copii cu propolis, sunt comercializate la nivel mondial. Numeroase studii arata faptul ca propolisul are actiune antibacteriana ajutand la eliminarea germenilor, bacteriilor sau a virusurilor. Acest lucru este posibil in mare parte spectrului larg de flavoinoide pe care acesta le contine. 

In anumite sutiatii imlocuieste cu succes antibioticele fiind capabil sa distruga microbi si bacterii rezistente precum stafilococul, conservand in acelasi timp bacteriile bune din intestin si protejand astfel flora intestinala.

Produse cu continut ridicat de propolis

Creste sistemul imunitar

Datorita proprietatilor antioxidante, antivirale si antiinflamatorii, propolisul este unul dintre cele mai bune amestecuri naturale care ajuta la cresterea sistemului imunitar. Se poate asocia sub forma de tonic impreuna cu alte minuni oferite de albine, precum laptisorul de matca, mierea cruda sau polenul pentru rezultate rapide si eficiente. 

Regleaza tensiunea arteriala

Propolisul regleaza sensibilitatea la insulina si poate ajuta la pierderea in greutate ceea ce atrage dupa sine scaderea tensiunii arteriale sau o suplimentare cu propolis poate ajuta la reglarea nivelurilor de enzime si vitamine, astfel reducand inflamatia din organism.

Consumul de miere cu propolis sau tinctura de propolis impreuna cu un stil de viata activ si o alimentatie prepoderent crudivora  s-a dovedit a fi de mare ajutor in ameliorarea sau chiar vindecarea hipertensiunii arteriale.  

7 Beneficii ale propolisului

Propolisul ajuta la tratarea bolilor osoase

Copiii, adultii dar si batranii pot beneficia de pe urma consumului de propolis deoarece acesta ajuta la dezvoltarea armonioasa a sistemului osos, mentinerea densitatii osoase care scade odata cu trecerea anilor dar si la intarirea dintilor. Studiile arata ca un consum regulat de propolis poate preveni chiar osteoporoza. 

Propolisul este de ajutor tratarea alergiilor

Propolisul are proprietatea de a trata simptomele alergiilor de sezon care se manifeste tot mai agresiv in ultimii ani. Propolisul actioneaza direct inhiband productia de histamina care este direct raspunzatoare de reactiile alergice. Nu putine sunt cazurile in care propolisul a ameliorat sau chiar a vindecat rinite alergice ce nu au putut fi tratate cu medicamente alopate. 

Propolisul sustine forma fizica

Plin de antioxidanti, propolisul ajuta la combaterea oboselii si stimuleaza productia de energie. Este recomandat consumul de miere cu propolis deoarece imbunatateste rezistenta la exercitiile fizice prelungite si previne supraincalzirea organismului care poate duce la deshidratare. 

Vindeca arsurile si ranile

Recunoscut pentru actiunile sale antiseptice, propolisul este un prieten de nadejde atunci cand ne confruntam cu arsuri de diferite tipuri sau rani care ne pot altera calitatea vietii. S-a dovedit a fi un stimulator al refacerii tesuturilor, care impiedica dezvoltarea bacteriilor si accelereaza procesul de vindecare a pielii.

Propolisul ajuta in tratarea problemelor de prostata

Cercetatorii sustin actiunea eficienta a tincturii de propolis in combaterea prostatitei, hipertrofiei benigne a prostatei sau cancerului de prostata, acestia ajungand la concluzia ca tinctura de propolis imbunatateste semnificativ sanatatea prostatei prin distrugerea bacteriilor si a celulelor canceroase.

Poti apela cu incredere la curele cu proporis da vrei sa doresti sa previi anumite boli sau sa iti intaresti sistemul imunitar.

Vezi si alte articole din acceasi categorie de Sanatate.

eTestaT.ro
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

eTestaT.ro
Logo